Navigáció

Főoldal Írások Munkatársaink írásai AFT, avagy az Alternatív kineziológia

Eseménynaptár

<< Június 2023 >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
2627282930  


Belépés

AFT, avagy az Alternatív kineziológia PDF Nyomtatás E-mail

 

Alternatív kineziológia

                  

Új módszer az alternatív terápiában - az AFT-ről röviden

 

 Az AFT (vagy Vonzásmező Technika) az Attractor Field Techniques szó kezdőbetűiből álló rövidítés.

 

 Az AFT egy alternatív kineziológiai módszer, amely a Dr. David R. Hawkins Erő kontra erő című könyvében leírt alapelvekre épül.

 

 A technikát Dr. Kurt Ebert fejlesztette ki. Lényege, hogy a hagyományos kínai orvoslásból ismert meridián pontok stimulálásával, aktiválásával hatást gyakorol az agyra, a gyógyulás elérése érdekében. Ezzel olyan energiamezőkre hat, amelyek a meridiánok működésével állnak kapcsolatban.

 

 Az eljárás alapja egy olyan elmélet, mely szerint a materiális világban megjelenő problémák oka a szándékunktól függetlenül megjelenő szokásszerű gondolatokból eredeztethető. Gondolatainknak energiája van, melyek befolyásolják agyunk és testünk működését, állapotainkat.

 

 Minden gondolatnak megvan a maga frekvenciája, hullámhossza, amit rezonanciaként vagy disszonanciaként érzékelünk. A disszonancia érzékeléskor az energiaminták torzulásáról beszélhetünk. A torzulást energetikailag a szokásos gondolkodásmód kódolja a meridiánokba, melyek a tanult, később magunkévá tett hitrendszerekből, meggyőződésekből jönnek létre.

 

 A hosszú időn át fennálló attitűdök alakítják azokat - a továbbiakban önfenntartóvá váló - energiamintákat, melyek a különféle betegségek mögött meghúzódnak. Az AFT gyógyító módszere magában foglalja a szokásos gondolatminták által generált energia megváltoztatását.

 

 Életünk megváltoztatható, a betegségek, a tünetek enyhíthetők, megszüntethetők. A kezelés lényege, hogy a folyamat során a diszharmonikus állapotok létrejöttéért felelős energiamintákat eltávolítjuk. A fizikai test gyógyulásához a test nem-fizikai energiájának frekvenciáját változtatjuk meg.

 

 Ez a technika a meghatározott akupunktúrás pontok sorozatos stimulálására alapul és ezen keresztül az agy idegpályáinak stimulációjára irányul. Az eljárás fájdalommentes, hatása azonnal érezhető.

 

 Dr. Kurt Ebert ezt az eljárást elmeakupunktúrának nevezte el.

 

Pehl Ildikó