Navigáció

Főoldal Írások Munkatársaink írásai A Kineziológiáról

Eseménynaptár

<< Június 2023 >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
2627282930  


Belépés

A Kineziológiáról PDF Nyomtatás E-mail

 

A kineziológiáról

 

 Mindannyiunkat érhetnek negatív hatások, traumák életünk során, melyeket nem mindig sikerül egyedül feldolgozni. Ezek a hatások sokszor elraktározódnak, s egy idő után valamilyen betegség, tünet formájában hívják fel magukra a figyelmünket.

 

 A kineziológiai oldás során ezeket a negatív eseményeket keressük meg és oldjuk a hozzájuk kapcsolódó negatív érzelmekkel együtt.  Ezeket a negatív hatásokat egészen kora gyerekkorból, születéstől, vagy akár magzati korból is hozhatjuk. Lehet, hogy a mindennapokban csak akkor tudunk egyensúlyban működni, ha megszabadultunk ezektől a hatásoktól. Hogyan? Például kineziológiai módszerekkel.

 

 Mi a kineziológia?

 

 A kineziológia egy olyan alternatív módszer, amely a test-lélek-szellem egységét figyelembe vevő, holisztikus szemléletű gyógymód.

 

 A kineziológia a test energiaegyensúlyának felborulásával, illetve a felborult energiaegyensúly helyreállításával foglalkozik.

 

Hogyan működik?

 

 A módszer lényege, hogy a jelenben felmerülő problémák esetén segít helyreállítani a szervezet felborult energiaegyensúlyát.

 A kezelés fontos eleme a karizomtesztelés, melynek segítségével fontos információkhoz jutunk, kiderítjük, hogy milyen hatásokra gyengül el a tesztelt izomcsoport. A sejtek szintjéről érkező információk minden esetben pontosak és megbízhatóak.

 

 Tudjuk, hogy a stressz vagy negatív gondolatok változást idéznek elő a testben.

 

 Az eljárás arra az elgondolásra épül, hogy minden, ami fogantatásunktól kezdve történik velünk, hatással van életünkre, a jelenünkre, a jövőnkre. Agyunk minden, minket ért hatást tárol. Ezért nem mindegy, hogy milyen gondolatcsírákkal ültetjük el a jövőnk magjait.

 

 Miután feltártuk a probléma gyökerét, különböző korrekciókkal fizikai egyensúlyt hozunk létre a test energiarendszerében. Az eljárással beazonosítható az energia elakadásának helye, melynek oldásával egyidejűleg az egykori emocionális töltést is semlegesítjük.

 

 Mára már kutatásokkal is alátámasztották, hogy a meridián pályák állapota összefügg az érzelmek változásaival. Az elfojtott érzelmek blokkokat hoznak létre a meridiánokban, ezáltal az energiaáramlásban, majd az izmokban.

 

 A test egy önmagát regenerálni képes, autonóm rendszer. Ha kapcsolatot teremtünk testünkkel, elősegíthetjük az öngyógyító mechanizmus beindulását. 

 

 A mozgás nagyban meghatározza egészségünket, betegségeinket, érzelmeinket, pszichénket, környezetünket és életutunkat. A helyes mozgás segítségével javíthatjuk kapcsolatunkat önmagunkkal, embertársainkkal, környezetünkkel.

 

 Ha kineziológiai módszerekkel és megfelelő gyakorlatokkal segítjük a test-lélek-szellem regenerálódását, autonómiáját, támogatjuk az öngyógyító reflexeket, ezzel hozzájárulunk az egészséges egyensúly helyreállításához. 

 

Pehl Ildikó