Navigáció

Főoldal Írások Munkatársaink írásai Nézőpontok a (daganatos) betegségekről

Eseménynaptár

<< Június 2023 >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
2627282930  


Belépés

Nézőpontok a (daganatos) betegségekről PDF Nyomtatás E-mail

Nézőpontok a (daganatos) betegségekről,

kialakulásukról és a megoldásokról


 
„Félünk tőle, mert nem ismerjük. Azt hisszük, valamiféle titkos, halálos ítélet. Pedig nem (mindig) az. Ne folytassunk struccpolitikát! Ne dugjuk homokba a fejünket a bajok elől! Ismerjük meg!”
 
Írja cikksorozatának bevezetőjében, egy a hivatását széleskörűen gyakorló, alternatívákra nyitott klinikai onkológus. Természetesen ezt a megközelítést nem csak a már kialakult betegségek esetében érdemes követni. Ismerjük meg, s ezáltal ismerjük fel az utakat, melyek a különböző elváltozásokhoz, majd azokból kivezetnek. Majd tegyük meg az első lépéseket a változás, a változtatás irányába. S hogy miért a többes szám? Azért mert felismertem, én sem dughatom többé homokba a fejem. Szembe kell néznem önmagammal, azzal, hogy az eddigi utamon mit tettem a testemmel, a lelkemmel, az érzéseimmel. Pár éve már, hogy félszemmel kezdek kikacsintgatni a homok alól, válaszokat és lehetséges utakat keresve. Most pedig leírom mindazt, ami a látóterembe kerülve, megérintett annyira, hogy másokkal is megosszam. Természetesen a teljesség és kizárólagosság igénye nélkül, mert nincs olyan út és módszer a világon, ami valaki számára ne lenne igaz. Mindenki keresse és kövesse az épp neki szólót. S csak remélhetem, hogy Te kedves olvasó, ki épp idevetődött a világháló forgatagában, valamelyik írásban, videórészletben megtalálod majd utad következő kavicsát.
 
Idézetek:
Hogyan is alakulnak ki ezek a betegségek? A daganatok nem egyik napról a másikra jelennek meg, azok szöveti kifejeződése úgynevezett daganatmegelőző állapotokon (prekancerózisokon) keresztül történik. A daganatok olyan sejtek burjánzásából jönnek létre, amelyek függetlenné váltak a szervezetbeli sejtszaporodást szabályozó mechanizmusoktól, „kikerültek az irányítás és a felügyelet” alól. …
Nagyon fontosnak tartom, hogy megértsük: ezek a rosszindulatú sejtek a szervezetünk egészséges sejtjeiből „támadnak”, a valaha egészséges sejtjeink „kergülnek” meg, s nem valami külső ragályos betolakodóval állunk szemben! Ehhez a deformált kergüléshez vezető okok sokrétűek, többtényezősek és annak ellenére, hogy a mai orvostudomány már feltérképezte a legtöbb ráktípus genetikai hátterét, még mindig nem igaz az a meghatározás, hogy a rák, öröklődő betegség! Pontosabban száz esetből úgy tíz-tizenötnél igaz ez az állítás. A többi nyolcvan-nyolcvanöt daganatos beteg, bizony, nagyrészt önmaga felelős annak kialakulásáért. De a saját felelősség érvényes arra a tíz-tizenöt egyénre is a százból, akiknél bizonyított a genetikai háttér, ugyanis – néhány kivételtől eltekintve – rákkal senki sem születik, azt „ki kell érdemelni”!
 
Rákkal senki sem születik, azt „ki kell érdemelni”!
 
…elsősorban hiányos tápértékű, mesterséges adalékanyagokkal teli ételek kellő mennyiségű fogyasztásával, hibás étrendi és konyhatechnikai szokások beiktatásával, valamint dohányzással, túlzott alkoholfogyasztással, mozgásszegény, stresszes életmóddal, amelyek értelemszerűen roncsolják, gyengítik az ember természetes védekező rendszerét, deformálják az egészséges sejtek genetikai állományát és a szervezetben krónikus gyulladásos gócok kialakulásához vezethetnek. És a gyulladásokról az orvostudományban köztudott, hogy sokszor a rákos megbetegedések előképeikként figurálnak.
A modern onkopszichológiai vizsgálatok (a daganatos betegek lelki életével foglalkozó altudomány) szoros kapcsolatokat találtak az egyént ért traumatikus események és a rák kialakulásának kockázata közt. …. Az emberek sokszor „mártír” szerepet vállalnak magukra, hogy átélhessék, milyen nagy szükség is van rájuk, mintha feladataikon keresztül szeretnék igazolni, hogy joguk van élni, joguk van mások szeretetére és megbecsülésére. A szeretet és megbecsülés azonban ilyen úton nem szerezhető meg, az ilyen emberek alapvető problémája, hogy titkon nem hiszik, hogy szerethetők, hogy értékesek, ettől viszont hajlamosak a lehangoltságra, az üresség és az értéktelenség érzésére, amit aztán sokszor önfeláldozó életmóddal és hivatással próbálnak kompenzálni. …..
A külső tényezők között pedig léteznek, rákkeltő anyagok és fizikai folyamatok, vírusok, baktériumok, amelyek az egészséges sejtek daganatokká való transzformálódását segítik elő. Sőt Hulda Regher Clark munkásságának köszönhetően ma már azt is tudjuk, hogy a daganatburjánzás közvetlen kapcsolatban van a testünkben szaporodó parazitákkal is. Dr.Tulio Simoncini olasz onkosebész pedig meg van győződve arról, hogy a daganatok nem mások, mint kandida-gombás szürkésfehér tumoros telepek. ....ergo minden rák az élet folyamán szerzett olyan életviteli és viselkedési mintához kötött, amiért nagyon komoly munkával „tenni kell, hogy nekem rákom legyen”.
Részlet MUDr. Csóka Tibor – klinikai onkológus cikksorozatából.
 
De joggal kérdezhetjük, mi van akkor, ha nincsenek külső romboló, mérgező tényezők az életünkben, s mégis megbetegszünk? Erre és több más, főként érzelmi  összetevőre világít rá, saját példájából és tapasztalatából kiindult kutatásai során egy német orvos R. Hamer. Erről beszél előadásában Barnai Roberto, aki maga is, komoly daganatos megbetegedésből épült fel, ezen biológiai folyamatok megértését követően.

Az öt biológiai természettörvény, mely átformálja életünket (Öngondoskodás Expo 2013).

 
S akkor honnan, hogyan került ide az oldal címe: Kvantumgömb? A rezgések világa, a kvantumfizika. Fikció vagy tudomány? Tapasztalataim azt mutatják, egyre inkább és egyre többek valósága.
Dr. Bruce Lipton sejtbiológus kutatásai, Dr. Erick Pearl és Dr. Richard Bartlett gyakorlati kvantumgyógyításai, a NES-terápiában rejlő lehetőségek… Mind megannyi izgalmas és ígéretes út egy új század hajnalán az EGÉSZség irányába.
 
E három terület ragadott magával, amikor kinéztem a homok alól: fizikai tisztulás, érzelmi felismerések, kvantum szintű „meg”oldások. Mindezekről részletesebben a jövőhéten….
 
 
A földsugárzások és az emberi testmező kapcsolata
 
A biofizikusok mára már kimutatták, hogy az ember nem csupán különálló, bár együttműködő szervek összessége. Hanem az úgynevezett emberi testmező integrálja, szabályozza és koordinálja az élő, tudatos szervezet főbb területeit és működését.  E vizsgálatok szerint létezik egy specifikus, információ alapú biomező, amit Emberi testmezőnek, Human Body-Field-nek neveztek el. A testmező bármely területének torzulása esetén a hozzá tartozó szabályozó és koordináló működések károsodnak és a személy jóléte romlik. A torzulás okai többek közt lehetnek: Geopatikus stressz (vízerek, Hartmann zónák, földalatti üregek, földsugárzások) toxinok (mérgező anyagok), érzelmek, fizikai traumák, hiánytáplálkozás, elektromágneses szennyezés, stb.
A Biofizikai  szempontjából  tehát az  ember  egészségének  fenntartásához többek közt elengedhetetlen az is,  hogy  harmonikusan  össze  legyen  hangolva  a  Föld gravitációs,  poláris  mágneses  és  egyenlítői  mezőivel.  E  mezők, és a szervezet összehangolása kevésbé jelentett problémát korábban, amikor az emberek lokalizált  régiókban  töltötték idejüket,  csak  lassan  utaztak  és  közvetlen kapcsolatban  voltak  a  Földdel  és  annak  természetes  mezőivel. Tudták, és érezték a föld különböző jelzéseit, alkalmazkodtak hozzá vagy kikerülték esetleg korrigálták azok hatásait. Megfigyeléseik alapján döntöttek arról hová építsék házaikat, milyen kedvező földsugárzások csomópontjaira a templomaikat. Tudták, hogy milyen tárgyak, alakzatok és színek rezgéseivel változtathatják kedvezően az adott környezetük rájuk ható rezgéseit. Keleten ez a tudomány is részét képezi a Feng-Shuinak, a térrendezés művészetének.   
Mai nagysebességű, toronyházas, és nagy  energiaszükségletű  társadalmunkban a geopatikus hatások mellett, folyamatosan  ki  vagyunk  téve  mesterséges  hangoknak,  fényeknek  és mágneses  hatásoknak, mindez ráadásul kémiai  mérgekkel  tele  környezettel körítve.  Az emberek  nagy  távolságokra,  intenzív  sebességgel  utaznak, emiatt gyors egymásutánban  ütköznek  bele a föld kb. 50 kilométerenként már jelentősen változó mágneses  és  gravitációs hatásaiba. Az emberi testmező csak az utóbbi kb. kétszáz évben van kitéve annak, hogy rövid idő alatt tegyen meg nagy távolságokat. A  testnek ilyen esetekben  kevés  ideje  marad arra,  hogy  pihenjen, helyrehangolja  magát  és  visszaállítsa  a  Földdel természetes  harmóniáját. Ez főleg nagyobb repülőutak után vehető észre.
 
A föld mágnesessége és a vér vastartalma…
 
A föld mágneses-poláris tengelyét a Föld belsejében lévő vasmag hozza létre, melynek hatása egy az űrbe is kinyúló mezőt alkot. Ennek külső határa a kb. 40 éve felfedezett Van Allen öv. Természetesen ezzel a gravitációs mezőtől 90 fokkal eltérő mágneses mezővel az élő szervezetek is kölcsönhatásban vannak. Ha ebben zavar keletkezik, a test hőtermelő és –elosztó folyamataiban lép fel változás.
A tengelynek többek közt erős hatása van a vastartalmú hemoglobinra is. Az oxigénnel telített vér polárisan mágneses (van északi és déli pólusa), az oxigénmentes vér paramágneses (nincs pólusa, de reagál a mágnesességre), tehát a vér mágnesessége is kihatással van a keringésre. Ez magyarázattal szolgálhat arra miképp is működhet a keringésünk, hiszen a folyadékdinamikai számítások szerint a szív mérete túlságosan kicsi és túl kicsi nyomással dolgozik ahhoz, hogy a víznél ötször sűrűbb vért végigpumpálja a test 97000 km hosszú érhálózatán.
 
A finomenergiákkal kölcsönhatásba lépő gravitáció szintén befolyásolja a testmezőt, érzékeny személyekre akár klinikai hatást is gyakorolhat. Ezek a vertiális mezővel összefüggő zavarok gyakran kapcsolódnak az idegrendszeri működés valamit az alvási fázisok felborulásához. Ha valakinek az egészségi állapota jelentős mértékben változik attól függően, hogy éppen egyenesen áll vagy vízszintesen fekszik, az például a vertikális tengely energetikai problémájának jele lehet.
 
Flaskár Ildikó
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
06 30 9211 612